Hälsomuffins | Matilda Svensson

Matilda Svensson

Annons

Hälsomuffins

DSC_0001

 

Här kommer ett bra recept som jag inte har skrivit själv utan bara mixtrat lite med. Originalreceptet kommer från en blogg som fått receptet från någon kokbok så har ingen exakt källa men hur som har jag skrivit om det en hel del.

Dessa mellanmålsmuffins är goda att äta som de är, men ännu godare att smula över vaniljkvarg tillsammans med Paulúns granola och mängder med kanel.

 • 3 dl dinkelmjöl
 • 1 msk linfrö
 • 0,5 dl havregryn
 • 0,5 dl pumpafrön
 • 1 dl hackade nötter
 • 1,5 tsk kardemumma
 • 1,5 msk kanel
 • 4 ägg
 • 0,4 dl honung
 • 2 tsk SweetLeaf Stevia Strö
 • 3 tsk bakpulver
 • 0,75 dl olja
 • 1,5 tärnat äpple
 • 2 rivna morötter
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål och de blöta i en annan. Blanda ihop. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
 
Glad bakning och smaklig måltid.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Markus

  Påminnelse!
  Hej, jag heter Markus Thuresson och skriver just nu mitt examensarbete inom lärarutbildningen vid Umeå universitet. Arbetet handlar om nätmobbning, näthat och bloggande samt den möjliga inverkan dessa har på skrivandet.
   
  Jag söker frivilliga som har tid och lust att fylla i en webbaserad frågeenkät med 44 frågor. Det är en förutsättning att du upplever att du blivit utsatt för nedsättande kommentarer och att du därmed också känt dig kränkt på något vis.
   
  Deltagandet är anonymt. Följ länken för att komma till enkäten:
   
  https://www.surveymonkey.com/s/bloggande
   
  Tack på förhand!

  1. mmmatildas

   Jag räknar inte på sådant, gör det själv om det känns väldigt relevant för dig, i min blogg står sådant utanför med hänsyn till psykisk hälsa 🙂 Men det är rätt så lätt att räkna ut. Ta reda på vad varje ingrediens innehåller/100 gram och gånga med mängden (1 dl mjöl väger 35-40 gram osv.), sedan tar du och slår ihop allt för hela satsen och delar med antalet muffins 🙂 Lycka till med ditt räknande 😉

Annons
stats